Wednesday, June 15, 2011

My Brother's Wedding #2 - Siraman

Well, at first, seriously i didn't know exactly what all of these means in Adat Jawa. Tapi waktu dikasih liat Buku sakti adat jawa jadi sedikit ngerti. Meski sebenernya ga ribetribet banget melainkan ribet buanget! Haha ;p
Foto-foto ini diambil sama si Mas fotografer waktu acara Siraman dimulai-which is, siang hari sebelum malemnya Midodaren. Diacara Siraman inilah dilaksanain 'pelepasan' anak perempuan. Rangkaian acaranya juga gue ga gitu tau sih, soalnya gue ga dateeeng hehe jadi cuma diliat difoto aja deh. Katanya sih bagi keluarga cewe, acara yang paling 'dalem' plus sedih itu ya pas Siraman. Nyokap yang dateng pun bilang begitu. Dan ternyata emang sih, gue liat foto-fotonya aja terharu, apalagi dateng ya? Dan selama 23 taun gue ada didunia, gue baru tau kalo acara Langkahan itu ternyata benerbener ngelangkahin sesuatu dan waktu ngelangkahinnya didampingin/digandeng sama kakak yang mau dilangkahin.
Lumayan banyak acara waktu Siraman selain langkahan itu tadi, ada sesi dimandiin sama 7 bidadari +orang tua, Orang tua calon pengantin perempuannya jualan cendol + jamu (uangnya pake koin coklat), dll. Seruu!

*all photos from Pasopati, edited by me and of course belongs to my personal doc

Monday, June 13, 2011

Stop! Motion

Nice concept, lovely songs and cool tone colors. Definitely i like it!









I Love these! Reminds me of my tugas kuliah AV, which is reminds me of them, my college friends! Much!

*all video source here

Saturday, June 11, 2011

Big Grin

So happy that i got a gift from Mommy this beauty make up kit and also this brush kit from Brother! :D *nyengir


*all images taken + edited by me and belongs to my personal doc

Friday, June 10, 2011

The Dø, YES I DO LOVE IT!












This cuteness indie duo from France, The Dø (pronounced 'dough') by Olivia Merilahti and Dan Levy, just really made my work days at the office so peaceful with their songs. For me it sounds so familiar, reminds me of Soko plus The Cardigans. And as you can see above, i really like 'At Last', 'Stay', 'The Bridge is Broken' and 'Playground Hustle' so much! And it all taken from their debut album A Mouthful (2008). And also the first single 'Slippery Slope' from their 2nd album. One more thing that i like about this duo is, i like how the vocalist arranged her own style, lucuk! Jadi tambah seger deh denger lagunya.

And seriously, i guarantee you a hundred percent, you will never be bored if you listen to their songs! Because it's cute, fun, fresh and you always want to repeat 'em again aaaand again alias nagih!
The girl is just lovely and the boy umm sekilas looks like Johnny Depp's little brother or something kalo dari jauh haha Well, if you curious about them, go check them out on The Dø's Last fm or check their official site. Enjoy!

*all images + videos taken from Google, Last Fm, Youtube and Vimeo